2013. aug. 23.

Kritika #51

We're One And The Same


Kinézet

Fejléc:
A fejlécet ugyebár szerkesztőtársunk, Cassidy készítette. Nekem tetszik. Amibe bele tudnék kötni az a szakadás az alján, ami egy picit eltakarja a "We're" szócskát. Továbbá a bal oldalon a virág, a táska és a fiú nem zöld, mint a többi kép, ezért nem igazán illik oda. Minden más szép.

Háttér:
Nincs vele semmi bajom, illik a fejléchez és a sablon színéhez. Viszont én beállítanám, hogy ne görgessen az oldallal, mert hosszútávon idegesítővé is tud válni - bár nekem.

Modulok:
Minden, ami fontos kint van, de mégis üres. Tegyél be pár képet - persze, ami illik a kinézetedhez - a moduljaid közé, így nagyon egyhangú. A sorrend sem a legjobb, változtatnék rajta. Az "Informations"-t legfeljebb tenném, alá a feliratkozókat, majd a Bloglovin'-t, blogarchívumot, látogatók számát, chatet, és végül a cseréket. A kettőspontokat mindegyikről leszedném, feleslegesek. A "The writer" maradhat lent, jó helyen van.

Betűtípusok:
A bejegyzések szövege olvasható, de pici, ajánlom, hogy átváltsd egy fokkal nagyobbra, vagy az egészet Georgiára/Times-re. A bejegyzések címe legyen valamivel díszesebb. Az oldalak betűtípusát is nagyobbítsd meg.

Színösszetétel:
Nagyjából minden harmonizál egymással, viszont itt is vannak apró hibák, amik könnyen korrigálhatók. Szóval, a chat színét váltsd át átlátszóra, az sokkal szebb. Az a kék-fehér bloglovin kép nem illik semmihez, cseréld le valami másra. Továbbá a moduloknál/oldalaknál felhasználhatnád a zöld szín különböző árnyalatait.  Ha ezeken változtatsz sokkal élettel telibb lesz a blogod. :)

Történet

Alapsztori:
Eddig nagyon keveset tudhattam meg a történetről, de megpróbálom leírni az eddigi benyomásaimat. Bevallom,nekem nagyon tetszik, ilyennel még nem találkoztam. A szereplők is jól vannak kidolgozva, különösen felkeltette a figyelmemet Peter és Starla karaktere. Mondjuk Claire kitöréseit nem értem, mármint azt, hogy minden hülyeségen kiakad. Ena egyáltalán nem szimpatikus - gondolom, ez szándékosan van így kialakítva. Számomra értelmetlen ok miatt rágott be Cassie-re, hiszen nem mondott neki semmit a "nem is tudom", "hol is kezdjem"-en kívül. És szerintem, ha olyan menő, akkor nem sértődött volna meg, inkább kinevette volna. Még valami: városi busszal járnak suliba? Vagy csak véletlenül került oda az öreg hölgy? :D Meglehet, hogy nálunk így van, de Amerikában (vagy hol játszódik a történet) mindig jön a gyerekekért az a bizonyos sárga jármű.
Ezeket eltekintve a történeted egyedi, érdekel, hogy mi sül ki belőle.

Fogalmazás:
Jó, viszont van még mit csiszolni rajta. Használj több szinonimát, illetve leírást. A párbeszédek jók, élvezhetők, de itt is többet kifejthetnél az arcmimikáikról vagy a főszereplőnk érzéseiről. Az utóbbit, persze, több helyen is alkalmazásba viheted.

Helyesírás:
Itt már akad némi gond. Persze, ezek könnyen kiküszöbölhetők. A kisebb "bibikhez"  a vesszők tartoznak, amelyeket nem mindig jó helyre pakolsz - ezek ritkán fordulnak elő. Most jönnek a nagyobbak. A mondatok elejére sokszor teszel személyes névmásokat, amik nem helyesek. Tehát ezek:
Ő lesajnáló pillantást vetett rám.
Helyesen:
Lesajnáló pillantást vetett rám.
Ha ezekre vigyázol, akkor minden rendben lesz!

Ui: feliratkoztam. :)



2 megjegyzés:

  1. Kedves Sunshine!
    Amikor elkezdtem olvasni a kritikád, nagyon féltem, de most visongva ugrálok az örömtòl :') Köszönöm a kritikát és a feliratkozást!

    xoxo
    Miranda

    VálaszTörlés