2013. dec. 1.

Adventi csomag #1

Hello babies!
(próbáltam cukin köszönni, csak mert december van)

Én személy szerint imádom a decembert. Na nem az időjárás miatt, mert az az egyetlen, amit nem szeretek ebben az évszakban! Viszont a havat, a karácsonyfa illatot, a mézeskalácsot, a "Mikulást", és a "Jézuskát". A karácsonyt, a szentestét, a kivilágított üzleteket, a forrócsokit! Na de nem is húzom tovább a szót, mint ígértük, itt van a

Decemberi meglepetésünk
ami nem más, mint egy... * dobpergés *




Adventi csomag

A lényeg, hogy minden vasárnap lesz egy kis meglepi csomag a számotokra :))
És ezzel kapcsolatban, indítunk egy nyereményjátékot is! Ez a nyereményjáték pontosabban egy kvíz, a bloggal kapcsolatban! 

4 Adventi bejegyzés lesz összesen, és minden bejegyzésem közzéteszünk 3 kérdést! Így tehát december 24-ig összegyűlik 12 kérdés. E-mailben várjuk a válaszokat, az iycdigirls@gmail.com email címre. 3 nyertes lesz értelemszerűen. Minden kérdésre gyűjthettek x pontot, akinek a legtöbb pontja lesz, az nyer.

Az első adventi bejegyzést, Cassidy Badrick, és én - (Andrea B.) állítottuk össze. A következő héten Ebony, Sunshine és Dóri bejegyzését láthatjátok, majd a mienket, és végül ismét az övéket.

Akkor kezdjük is el! Reméljük tetszik nektek, visszajelzéseiteket várjuk! xx, Andrea B. és Cassidy Badrick

Kvízjáték:

• Novemberben hány bejegyzés volt a blogon? (1 pont)
• A blogversenyben milyen kategóriák voltak? (Egy kategória-egy pont)
• Milyen grafikai, szerkesztett dolgokat készítettünk eddig? minimum 5 dolog után jár pont/ (Egy dolog - egy pont) ha többet írsz, plusz pontot is kapsz :)

Karácsonyi képek:





























GIFEK:
















PNG-k:





























Elvihető fejlécek:
Most kivételesen nem kell e-mailt írni! De ha viszed írd meg, és csatold a blogot ahova kirakod!
(CSAK SAJÁT HASZNÁLATRA!)

Andrea B. készítette
Cassidy B. készítette
Saját készítésű karácsonyi ajándék ötletek:

• Süti:
Ez szerintem egy olyan dolog, amit mindenki szeret , szóval ezzel biztos, hogy nem nyúlsz mellé. Ha nem vagy valami ügyes a konyhai dolgok terén, akkor kérj segítséget valakitől. Ha valami egyszert szeretnél, de gyorsan akkor ajánlom neked a trüffeleket. Én egyszerűen imádom ezeket a kis bon-bon szerű golyókat! Ha keresel, rengeteget találsz, egyszerű de nagyszerű!

• Rajz, festmény:
Ez inkább a családtagjaid körében lehet nagy sikerű. Valami karácsonyi kép, vagy hasonló. Ha ügyesen rajzolsz, akkor megpróbálkozhatsz az ajándékozott lerajzolásával!

• Pillecukor:
Persze csak ha az illető szereti a pillecukrot! Fogj egy húspálcikát/hurkapálcát, vagy bármi hasonló dolgot! Szúrj rá egy pillecukrot!Figyelj arra, hogy a fa ne bökje át a cukrot! Olvessz fel egy kis csokit, majd márts bele a pillecukor tetejét! Amíg még nem száradt meg a csoki, szórj rá színes cukrokat!

• Bögre
Vegyél egy egyszerű fehér bögrét (attól függ hol veszed, de kb. 400 ft) majd kezd el kidíszíteni alkoholos filccel, matricákkal!

• Kavicsos üveg:
Keress elő egy befőttes üveget, majd töltsd meg kavicsokkal! Csavard rá a tetejét, majd köss rá egy madzagot (masnival)! Tudom, lehet, hogy hülyén hangzik, de nagyon szépen mutat. A befőttesüveget is kidíszítheted, ha úgy jobban tetszik! 

• Gyurmafigurák:
Ehhez is kell egy kis kézügyesség. Fogj egy adag gyurmát, és formálj belőle valami neked tetsző dolgot! Hagyd megszáradni (ez a gyurma minőségétől is függ, napokig tarthat, de ha radiátorra rakod, gyorsabb) majd fesd be (ajánlom a temperát) ne sok vízzel! 

• Gyerta:
Fogj egy gyertyát, amire már nincs szükséged, vagy egyszerűen nem használod, és olvaszd fel. A kanócót vedd ki előtte! Ha szeretnél valami egyedit csinálni, akkor vegyél valami gyurmát, vagy agyagot, és csinált bármilyen figurát, vagy tárgyat! Nyomj az aljába egy fél fogpiszkálót, majd hagyd megszáradni. Vegyél egy átlátszó bödönt (poharat, vagy bögrét) és töltsd bele a forró viaszt, majd még mielőtt megköt állítsd bele vissza a kanócot, és ha csináltál kis figurát, akkor azt is gyorsan rakd bele! 

• Coca Cola fenyőág:
Fogj egy Coca Colás (üveg) üveget! Majd ha akarod, akkor fesd be. Vágj pár fenyőfaágat, majd állítsd bele az üvegbe! Ha szeretnél akaszthatsz az ágakra díszeket!

 • Rúzs/Ajakápoló
Barátnőknek készítheted el, persze csak ha szerettek kipróbálni új dolgokat, saját készítésű sminktermékeket, no meg ha nem allergiás erre a bőrötök! Fog egy zsírkrétát (olyan színűt, amilyen színű rúzst szeretnél!) Majd szedd le róla a papírt. Tördeld darabokra, majd rakd félre. Egy edénybe engedj meleg vizet, majd rakd fel a gáztűzhelyre. Rakj a vízbe egy üveget, abba pedig önts egy kis étolajat, valamint ha szeretnéd, hogy jó illata legyen, akkor babaolajat! Dobáld bele a zsírkrétadarabokat, majd kevergesd, miközben a vizet forr! Ha már teljesen elolvadt a zsírkréta, elzárhatod a gázt. A zsírkrétát öntsd át egy kis tálkába, majd hagyd hogy kihűljön. Abban a tálkában hagyva odaadhatod ajándékként!

Karácsonyi idézetek:

Régi karácsonyok bukkannak fel emlékeim villanásaiból, és megvilágítják az elmúlt időt és embereket, akik élnek újra és örökké a kis karácsonyi gyertyák puha, libegő fényében.

***

Karácsony, fényhedt karácsony.
Jobb lenne lenni máshol.
Ott ahol közel és távol,
Édesanyám, szíved a jászol. 


***

A Karácsony éppen azt hirdeti nekünk, hogy minden külső változásnak lelki feltételei is vannak, s belső változás nélkül igazi eredményt várni nem lehet. A népek lelkületében kell jobb igazságnak fakadnia ahhoz, hogy jobb világrend születhessék.

***

Igazán ez a baráti összejövetelek ideje. Karácsonykor mindenki meghívja barátait, és az emberek még a legrosszabb idővel sem törődnek. Egyszer egy teljes hétre ott ragadtam egy barátom házában a havazás miatt. Kellemesebbet képzelni sem tudok. Csak egy estére mentem, és nem tudtam eljönni attól a naptól számított egy hétig.

***

Ne várj túl sokat a karácsony napjától. Nem tudod egyetlen napba belezsúfolni önzetlenséged és jóindulatod minden lemaradását, ami az elmúlt 12 hónapban összegyűlt.

***

Szerintem azok a szülők szoktatják a gyereküket arra, hogy írjon a Jézuskának levelet, akik év közben nem érnek rá kifigyelni, hogy mire vágyik a gyerekük.

***

Rebbentek a kicsike gyertyák, fenyőszag volt és nagy csöndesség kereken. Valami szomorúan szépet éreztem akkor. Fájdalmasat, mert egyedül voltam s mert nem volt ajándék az asztalon. De komoly és dacos érzést is, mert magam teremtettem ünnepet magamnak. (...) Úgy éreztem, mintha az én kicsi karácsonyfámtól egyszeribe megenyhült volna az élet szigorú arca, s a reménység meg a jövendő beléptek ünnepelni hozzám a szobába.

***

Karácsony a remény ideje. Ha jól viselkedtél, akkor egy piros ruhás kövér ember betör hozzád és ajándékokat hoz. De a Télapó nem létezik. Az év legcsodálatosabb szaka egy hazugságot ünnepel.

***

Az adventi várakozás hasonlít a megemlékezéshez, de valójában mindennél távolabb áll tőle. Valódi várakozás. Pontosabban úgy, ahogy a szeretet mindennél valóságosabban vágyakozik az után, akit magához ölel és örök újszülöttként a karjai között tart.

***

Nem magányos emberek ünnepe a karácsony. Az egyetlen ünnep, amikor együtt kell lennie minden családnak.

***

Meg fogom ünnepelni a karácsonyt szívemben, és iparkodom egész esztendőben ünnepelni. Élni akarok a Múltban, a Jelenben és a Jövőben. Versengjen bennem ennek a háromnak a szelleme.

***


Imádom a karácsonyi ünnepeket! Talán érzelgős vagyok... de ilyenkor a kapzsiság úgy elönti a szívemet.

***

Nem mi változtattuk meg az ünnepet, és ő sem változott volna magától. Üzleti érdekek alakították át, s mert ettől meg szétfoszlott varázsa, cukormázat parancsoltak rá, hogy kaszálhassanak.

Karácsonyi zenék:
(Sajnos, nem tudunk sokat!)














Betűtípusok:

Textúrák:


























Faviconok:
A feljebb csatolt Karácsonyi képek faviconná alakítva!



























xx Cassidy és Andrea

7 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Vittem pár textúrát, és karácsonyi képet :) xx

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Én is vittem pár képet :)

    VálaszTörlés
  4. sziasztok^^ vittem pár képet, és előre is boldog karácsonyt.:) olyan ünnepi hangulatba hoztatok. :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Rendben, használd "egészséggel" őket! ;))
      és igen, épp ez volt a célunk. :33
      xx Cassidy

      Törlés