2013. dec. 8.

Kritika #67

Sziasztok! Egy régebbi kritika :))
I'm afraid that I don't forget you

Cassidy Badrick:

Kinézet:

Fejléc:  Nekem nagyon tetszik, nincs semmi kifogásolnivalóm. :)

Háttér: A háttér szerintem lehetne valami halványabb, esetleg kicsit szürkésebb, olyasmi, mint a fejléc.

Modulok:  A modulokkal teljesen megvagyok elégedve, minden megvan, aminek meg kell lennie.

Betűtípusok: Bocsi, hogy ezt mondom, de a betűtípusok furcsák egy kicsit, mert mindenhol minden betűtípus más.

Színösszetétel: Minden tökéletes. ;)

Történet:

Alapsztori: Nekem őszintén tetszik, bár egy kicsit a prológusban én untam hogy majdnem az egész rész Danielle "szenvedéséről" szól, de lehet csak én vagyok ilyen kőszívű. Amúgy ezen kívül nagyon megvagyok elégedve a történettel, attól eltekintve, hogy nem szeretem azokat a történeteket amikben van 1D, ezért először kicsit óvakodtam a történettől, de megszerettem. Gazdagodtál egy rendszeressel. :)

Helyesírás: Nem találtam hibákat.

Fogalmazás: Szerintem jól, és szépen fogalmazol, a történethez pedig csak így tovább!

Ebony R. Harris:

 Kinézet: 

Az egész blogod kellemes összhangját csak egy dolog ronja el, az pedig a háttér. Szerintem egyáltalán nem illik elsőrorban a fejléchez, mivel ott a "I do not" felirat inkább rózsaszínes nem pedig ilyen lilás. Szóval, szerintem a hátteret cseréld le, valami világosabbra, és nyugodtan lehet egyszerűbb is. Az oldalakat alapból nem szeretem, ha a fejléc alatt helyezkednek el (én inkább a modul híve vagyok :D), de ha neked így tetszik, akkor maradhat, de a címek betűtipusát lecserélhetnéd, mivel szerintem rontja za összhangot és nem illik ehhez a komoly blog sztorihoz. Továbbá, mintha azt vettem volna észre, hogy félsz szineket használni... Nyugodtan használy több színárnyalatot a címeknél... Mondjuk a modulok címe lehetett volna világos rózsaszín, valamint a fő háttér is lehetne rózsaszínnek egy árnyalata, hiszen így nagyon elüt. A cseréknél állítsd be, hogy 5 vagy 10 blogot mutatson csak, mert ez így túl sok...

Sunshine Bomer:

Kinézet:

Fejléc:  Szép, tetszik, hogy lent is és fent is ilyen tépett, a színek is jók. Csupán a címmel nem vagyok teljesen kibékülve. Az "I'm afraid that" felirat nagyon világos, alig látszik attól a szürlkés háttértől, továbbá a betűtípusa sem tetszik. A "That I do not forget you" alatti ecsetvonás felesleges. Van még egy észrevételem, ami nem is igazán a fejléchez kapcsolódik. Na, mindegy. Szóval szerintem az oldalakat tedd a modulsávba, úgy a fejléced sokkal jobban mutatna!

Háttér: Nem tetszik. Már bocs, de egyáltalán nem illik a fejléchez, jobban mondva semmihez. Túl lila, mellesleg ez van minden második blogon, így eléggé unalmas érzést kelt. Javaslom, hogy keress valami szép, világosabb árnyalatú, mégis egyszerű hátteret!
Modulok:  Kint van minden, ami kell, csak az ízlésem szerint nem jó sorrendben. :D Az idézet (vagy mi), a feliratkozók és a chat legyen egymás után az első három helyen. A blogarchívum nem nagyon fontos, mivel van egy külön oldal a fejezeteknek szentelve, ezért nem is agyon fontos, hogy ott legyen a moduljaid között. Ám, ha meg szeretnéd tartani, akkor ne lent legyen, mert nekem valahogy nem mutat szépen. Valamint átválthatod olyan stílusúvá, ahol csak a hónapokat mutatja. De mint, ahogy mondtam: nem kötelező. Menjünk tovább. A könyvborítót tedd a chat alát, utána pedig a cseréket.

Betűtípusok: Nincs semmi gondom velük. Minden jó.

Színösszetétel: A színek passzolnak, csak a háttér ront bele az összhatásba.

Történet:

Alapsztori: Ez volt az első Payzer blog, amivel a blogspoton találkoztam. Mit ne mondjak, amikor megláttam, rögtön elkezdtem olvasni. És.. és.. Imádom. Tényleg, nem találok szavakat! Olyan szívszorító, hogy eddig minden fejezetnél egy-egy könnycsepp utat talált magának az arcomon. Nem szoktam blogokon/könyveken sírni, csak abban az esetben, ha az író teljesen átvitte hozzám az érzéseit, vagyis jobban mondva a főszereplő. Egyedi, a cselekményeket is - eddig - remekül kifejtetted. Gratulálok!

Helyesírás: Nem igazán találtam benne hibákat, esetleg a vesszők nem mindig jó helyen voltak. Pl. "Szia Liam", helyesen "Szia, Liam". De ezek nem olyan vészes hibák, kis odafigyeléssel könnyen orvosolhatók. Amire igazán fel szeretném hívni a figyelmedet az az, hogy a számokat mindig betűvel írd! Hiszen, ha már történetet írsz, akkor betűket használj, még akkor is, ha egy hatalmas számról van szó.

Fogalmazás: Nagyon szépen használod a szavakat, nem hiányoltam az írásodból semmit! Van benne táj- és személyleírás is, gondolatok, érzelmek, párbeszédek... Örömmel látom - vagyis olvastam -, hogy a jelen időt használod, ami valjuk be nem igazán könnyű, ha összezavarodsz, akkor minden össze-vissza lesz, de ezt te jól megoldottad. Ráadásul ettől és a dús szókincsedtől az egyedi sztorid még jobb! Olyan, mintha pont abban a pillanatban, pont azon a helyen én lennék Danielle. Itt is csak a gratulációimat fogadhatod!

Andrea B.

Kinézet:

Fejléc:  Nagyon szép, tetszik, hogy Dani nem olvad bele a háttérbe, ezalatt azt értem, hogy színes maradt! A tépés viszont kicsit szürkés, szóval azt kifehéríteném, hogy beleolvadjon a "környezetébe". Amúgy szép munka!

Háttér: Kicsit unalmas, sablonos és nem illik a fejléchez. Szürkésre cserélném, és semmikép sem csipkésre!

Modulok:  A szavazást levenném az oldalról, mert már lezárult.A verseny-nek külön oldalt csinálnék, valamint az oldalakat a modulsávba raknám. A borítót pedig lejjebb raknám.Amúgy rendben van!

Betűtípusok: Valóban furcsa, hogy mindenhol más betűtípus van. Amelyik a legjobban tetszik, azt használd mindenhol!

Színösszetétel: A prológusban, kiemelted, hogy Danielle Peazer. Nem raktam volna rá semmilyen színt, mert kicsit rontja az összhatást. Amúgy minden rendben van!

Történet:

Alapsztori: Pár borzalmas Payzer bloggal találkoztam már, de a tied elnyerte a tetszésem. Tetszik az ötlet, és szépen meg is valósítottad, kíváncsi vagyok, mi fog kisülni ebből az egészből! A prológusban kicsit furcsálltam Eleanor-t, én nem feltétlen vittem volna bele, de végül is elég jól összehoztad az egészet. Ügyes vagy, gratulálok! 

Helyesírás: Nem találtam hibákat!

Fogalmazás: Szépen fogalmazol, rengeteg szinonimát használsz,ez pedig nagyon pozitív dolog! Csak így tovább!

xoxo, IYCDI

2 megjegyzés: