2014. febr. 12.

Valentin-nap, Ajánlók + Blog design#6 + Unalom fejléc + Újra szabad a rendelés

Sziasztok! A blog facebook csoportjában olvashattátok, hogy beteg vagyok.. Nos, mivel már jobban érzem magam, összedobok egy bejegyzést nektek.
Valentin-nap... Fele világ utálja, egy negyede ünnepli, és az utolsó negyede meg közömbös ezzel kapcsolatban. Én is ebbe a kategóriába tartozom. Nem tudok sok mindnt hozzáfűzni ezért kikutattam nektek, hogy mit is takar a Valentin nap,és hoztam még 5 darab filmajánlót.

VALENTIN-NAP(BÁLINT-NAP)

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. Világszerte, de főleg az angolszász országokbanBálint napján, (február 14-én) tartják a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol nyelvű elnevezés közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.

Valentin napi filmek:
(rengeteg szerelemmel)


Különleges Valentin nap
Miután Amerika belép a II. világháborúba, és emiatt minden harcköteles katonát behívnak, Neil Thomas tengerészhadnagy könnyes búcsút vesz terhes feleségétől, Caroline-tól, és felszáll arra a vonatra, ami valószínűleg a végzetébe viszi. Mielőtt a fia megszülethetne, Neil gépét lelövik a Csendes-óceán felett, és a hadnagyot eltűntnek nyilvánítják. A hír hallatára Caroline teljesen összeomlik, és az elkövetkező 65 évben minden egyes évben kimegy a pályaudvarra, méghozzá azon a napon, amikor utoljára látták egymást Neillel, hogy megemlékezzen élete szerelméről. Idővel egy tévériporter (Jennifer Love Hewitt) tudomást szerez erről a megindító történetről, és elhatározza, hogy utánajár annak, hogy mi történhetett Neillel. A kutatásban Caroline unokája, Lucas is részt vesz, és a két fiatal között hamarosan szerelem bimbózik.
Szerelem a végzeten
1990 telének egy az ünnepi vásárlóktól nyüzsgő napján Jonathant és Sarát összehozza a véletlen, no meg egy pár kötött kesztyű. Két idegen New York forgatagában, akik azonnal a kölcsönös vonzalom áldozatául esnek. Annak ellenére, hogy mindketten járnak valakivel, együtt töltik az estét Manhattanben kószálva úgy, hogy egymás nevét sem tudják. Ám mikor az éj elkerülhetetlenül véget ér, kénytelenek megtenni a következő lépést. A megbabonázott Jonathan azt javasolja, cseréljenek telefonszámot, ám Sara húzódozik, és azzal áll elő, hogy bízzák közös jövőjüket a sorsra. Ha az ég egymásnak teremtette őket, mondja, akkor megtalálják útjukat egymás életébe. Ez lenne a terv. Ám a sors mást akar. Néhány évvel később Jonathan és Sara élete gyökeresen megváltozott, mindketten arra készülnek, hogy összekössék életüket valaki mással. Nincs mese, eljött az idő, engedniük kell kíváncsiságuknak, és fel kell kutatniuk egymást - kerül, amibe kerül. De vajon kicselezhetik-e a végzetet, és saját kezükbe vehetik-e a sorsot?

Igazából szerelem
A történet mozgatórugója a szerelem, legyen az első látásra, vagy éppen beteljesületlen, rangra, életkorra és családi állapotra való tekintet nélkül. Megérinti az agglegény miniszterelnököt, az anya nélkül maradt iskolásfiút, a korosodó, kiégett rocksztárt, és nem kerüli el a szerelmében csalódott, összetört szívű írót sem. Londoni életek és szerelmek találkoznak össze és bontakoznak ki. Szenteste romantikus, fergeteges és keserédes következményekkel, mindenki számára, aki elég szerencsés (vagy szerencsétlen) ahhoz, hogy a szerelem bűvöletébe essen.








P.S.I Love You
Holly boldog házasságban él Gerryvel. Amikor azonban a férje betegségben meghal, összeomlik, és nem akar tovább élni. Ám Gerry gondolt erre, a halála előtt számos levelet írt a nejének, melyek segítségével talán úrra lehet fájdalmán, és újra megtalálhatja önmagát. Az első Holly harmincadik születésnapján érkezik. A hangos levélben Gerry arra kéri, mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban újabb és újabb üzenetek jönnek a régi kedvestől, újabb és újabb kalandra buzdítva Hollyt.







Büszkeség és balítélet
Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.







BLOG DESIGN#6
A blogot még nem tudjátok megtekinteni, azonban hagyok nektek egy linket, hátha megtetszik nektek a design alapján! Előtte elfelejtettem lefényképezni, de igazából tök üres volt úgy képzeljétek el, nem is lenne semmi értelme az előtte képnek!

Link
(A blogon Natalia Bowman módulkódját használtam!)
Unalom fejléc
Megjegyzésben írjátok meg, hogy szerintetek milyen lett! (Először próbálkoztam ilyen nagy méretű fejléccel)


Valamint újra rendelhettek tőlem fejlécet, és blogdesignt!

XOXO, ANDREA B.


1 megjegyzés: