2013. szept. 15.

Kritika #59 + fejlécek

Sziasztok!
 Újabb kritikával és fejlécekkel készültem el. Nincs semmi hozzáfűznivalóm, csupán annyi, hogy a rendelés - tőlem - újra aktív! :)
ui: sajnálatos módon az egyik szerkesztőtársunk, Edina elhagyta a blogot, illetve az egész blogvilágot. Mint, ahogy az elején is mondtam nagyon sajnáljuk, mindannyian. De ez az ő döntése, és sok sikert neki az új hobbijával, a vlogolással! :)<3
xx

Kritika:


The superstar girl of her dreams

Kinézet


Fejléc:
Én készítettem, szóval inkább nem mondok róla semmit.

Háttér:
A színe illik a fejléc szövegéhez, viszont mozaikos, ami nem valami jól néz ki. Cseréld le valami másra. Továbbá beállítanám, hogy ne görgessen az oldallal, mert egy idő után zavaró tud lenni.

Modulok:
Nagyjából minden kint van, ami fontos, de én hiányolom a kis bevezetőt a történetbe, mert a sávban csak annyit tüntettél fel, hogy mikor nyitottad a blogot, a fejléc forrását, elérhetőségeket, és persze a kis szöveget miszerint a történet tartalmazhat +18-as jeleneteket meg trágár szavakat stb. Továbbá a sorrenden is változtatnék. Az oldalak maradhatnak, alá tedd az információkat (ha netán írni fogsz egy ismeretterjesztőt, akkor azt a tudnivalók fölé), majd a következő fejezet tartalmát, rendszeres olvasókat (így nem kell sokat görgetni az aljáig, vagyis szem előtt van),  blogarchívumot, chatet, cseréket, végül a blogger profilod. Amibe még bele tudnék kötni, az a cserék elrendezése és a megtekintések előtti diagram. Az előbbikről szedd le a képeket, nagyon csúnyán és rendezetlenül mutatnak. Az utóbbiról is szedd le az említett dolgot. Elég, ha te látod. Több semmi kivetnivalóm nem akad... vagyis igen. A blogban mindenhol az angol nyelvet használod. A bejegyzések, modulok, menüpontok mind úgy vannak írva, egy modult kivéve: az oldalakat. Váltsd át mondjuk "Pages"-re, mert így eléggé furcsán veti ki magát...

Betűtípusok:
A bejegyzések típusa megfelelő, de a címeken és a chaten változtatnék. Először is a moduloknál tedd egy pár fokkal nagyobbra, így alig láthatóak. Nekem személy szerint nem tetszik ez a fajta betűtípus, de ez a te döntésed, hogy marad-e. A fő, hogy nagyobbak és észrevehetőbbek legyenek. Nos, a chat... Komolyan, amikor valamit el akartam olvasni belőle, bele kellett bújjak a képernyőbe. Ez a Cutie Pop (vagy hogy hívják) nagyon csicsás, alig lehet kinézni a szöveget. Ajánlom, hogy ezt is váltsd át a bejegyzések betűtípusához, úgy a legjobb.

Színösszetétel:

A sablon színét valami világosabb szürkére tenném, nagyon elüt a fejléc halvány árnyalatától, ami nem előnyös. A modulok/bejegyzések címét valami kékes félére állítanám, úgy a háttérhez nem csak a fejléc szövege fog illeni.

Egyéb észrevétel:

Nos, beindult nálam a sasszem üzemmód, és valami kiszúrta a szemem. Ha jobban megfigyeled, akkor észre veszed, hogy a sablon szélessége egy picivel vastagabb a kelleténél. Szűkítsd le egy picit. Továbbá a kurzorkövető csúnya és nagyon zavaró, plusz nincs is semmi köze a történethez. Felesleges.


Történet

Alpsztori:
Nem mondanám, hogy sablonos, ilyen történettel még nem találkoztam. Csak a megvalósítással van baj. Tehát a sztori egy fiatal lányról szól, Lucy Taylorról, aki egy fiatal énekesnő, s iskolába is van ideje járni. Jó kapcsolatot ápol a One Direction-nel, sőt közte és Niall között több is rejlik... Legjobb barátnője beleszeret egy fiúba, akinek van barátnője, így a lánynak esélye sincs nála (még), ezért féltékennyé akarja tenni.
Kevés a valóságalapja. Először is, ha Lucy híres személy, akkor miért jár iskolába? A sztárok magántanárhoz járnak. Amikor meg a suliban van, csoda, hogy nem lepik le a rajongók, mint a legyek, meg az utálók sem piszkálják. Mindenki úgy bánik vele, mint egy normális, hétköznapi lánnyal. Csak egyszer olvastam azt, hogy autógrammot kértek tőle. Ennyi. Ja, meg, amikor haza ér a turnéról, akkor minden osztálytársa köré gyűlik, viszont a paparazziknak nyoma sincs. Itt van még a Niall-es dolog. Túlságosan is elsietted a kapcsolatuk kialakulását. Csak lazán felhívta párszor, aztán átment Lucy-hez, ott bevallotta neki az érzéseit, majd megcsókolták egymást, és bumm. Reménytelenül szerelmes pár lettek. És ezen még jobban ront az, hogy mielőtt Niall megcsókolta volna a főszereplőnket, azelőt Lucy nem érzett semmit a fiú iránt. Bár nem írtad le, de erre majd késsőbb visszatérek. Továbbá a Zora-Zack "párost" (igaz, még nincsenek együtt, de ez előre látható) is elsietted. A lánynak elég volt csak egyszer ránéznie és rögtön belezúgott. Jó, meglehet van szerelem első látásban, de én abban nem igazán hiszek. Na, mindegy. Szóval velük is túl pörgősen történnek a dolgok, amit már nem is szeretnék tovább firtatni. Térjünk át a szereplőkre. Eddig nem ismerhettük meg őket igazán, nagyon zavarosak. Nem tudok konkrét jelzőket aggatni rájuk, mert semmit sem árultál el róluk. Niall-t pedig úgy alakítottad ki, ahogyan a média megformázta. Csak zabál, zabál és zabál. Gondolkozz! Adj nekik valamilyen egyedi tulajdonságot!

Fogalmazás:
Amikor még a történet elején jártál, akkor sokszor használtál hangulat jeleket, amelyeket később hanyagoltál. Ez egy plusz pont. Viszont. A fogalmazásodon van még mit javítanod. A fejezetek nagyon rövidek és legfőképp párbeszédekből állnak. Hol vannak a táj- és személyleírások, illetve az érzelmek? Ha az előbb említett dolgokkal kitarkítod a fejezeteidet, akkor sokkal élvezhetőbbek lesznek! Az olvasó el tudja képzelni a környezetet, karaktereket, és azonosulni tud a főszereplővel. Igaz, ezek általában unalmasabbak - pl. én jobban szeretem a tájleírásokat olvasni, és írni egyaránt -, de hosszabbnak tűnnek a részek stb. A párbeszédeknél bővítsd a mondatokat, így nagyon egyhangúak, olyanok, mintha robotok beszélgetnének. Ergo, itt is a leírásokat vedd használatba.

Helyesírás:
Nem sok hibába botlottam bele, meglehet egyszer-kétszer. Ide nem tudok mi mást írni.


Fejlécek:
One way to love
nincs link
One girl, one dream, one touring
nincs link
Ikrek háborúja







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése